Øreskylning:

Ved ønske om øreskyl, mistanke om voksprop i øret, bedes du dryppe begge ører i minimum 3 dage, inden du har tid til øreskyl hos sygeplejersken. Du kan bruge almindelig madolie eller købe Remo-wax på apoteket.

Evt. kan du forsøge at fjerne voks selv ved at dryppe i en uge og skylle dit øre med lunkent vand fra håndbruseren.

Hvis du har høreapparat, må du først genindsætte dette, når du har fået skyllet øret, og dette er tørt igen.

 

Vortebehandling:

De fleste vorter forsvinder af sig selv, men det kan tage lang tid, typisk 1-2 år. Der findes en lang række behandlinger mod vorter. Alle behandlinger går ud på at ødelægge den hud, hvor virus sidder. Ingen behandlinger er 100% effektive. Hos Lægehuset i Stenløse diagnosticeres vorterne, hvorefter der tilrådes hjemmebehandling som første valg. Ukomplicerede vorter behandles ikke i klinikken.

Vortemiddel:
Ved brug af vortemiddel er det vigtigt at gøre huden blød og fjerne hård hud og døde hudceller. Det kan du gøre ved at holde hænder og fødder i lunkent vand i 5-10 minutter. Herefter skal du fjerne den hårde hud, inden du smører nyt vortemiddel på.
Salicylsyre kan anvendes til behandling af vorter. Det opløser den hårde hud.
En række forskellige ætsende vortemidler findes også i håndkøb på apoteket. Følg brugsanvisningen af disse nøje, så du ikke får sår. Det ene vortemiddel er ikke bedre end det andet. Behandling med vortemiddel bør fortsætte, indtil vorten er væk – ofte i måneder.